Ha Na i Doo Na były bliźniaczkami, które były sobie bardzo bliskie, do czasu aż Doo Na umarła w okropny sposób. Pewnego dnia, zwykle bystra i energiczna Ha Na spostrzega zmienioną siebie. Posiada nadludzką siłę i może robić rzeczy, których nikt nie jest w stanie. Ha Na uświadamia sobie, że duch Doo Na posiadł jej ciało.
Opis postaci:
Yoon Doo Na
Ha Na jest jej starszą siostrą bliźniaczką. Nieśmiała i introwertyczna, Doo Na zawsze polega na jej starszej siostrze z zaufaniem. Po tym jak Doo na została zabita w pożarze, jej duch posiadł ciała Ha Na, uwalniając jej gniew.
Yoon Ha Na
Mądra i uczciwa uczennica szkoły średniej z wyjątkowymi umiejętnościami Taekwondo.
Zawsze opiekuje się swoją młodszą siostrą. Kiedy Doo Na umiera, Ha Na zyskuje wyjątkową umiejętność; widzi duchy i może stać się przez nie opętana. Gdy zostanie opętana, to używa wielkiej siły...
Z powodu dobrej opieki Ryu Jin'a nad Hana, zakochuje się ona w nim. Jednak zaczyna on wykorzystywać jej opętanie, do karania przestępców. Zaczyna ona wątpić czy robi dobrze...
Shin Ryu
Niezwykle utalentowany kryminalny psycholog. Z wyjątkową intuicją i nieodpartą charyzmą, natychmiast wnika w umysły przestępców. Stracił matkę i siostrę w strasznym wydarzeniu gdy był młody, lecz przestępca został uniewinniony z powodu prawnej ochrony Baek Do-sik. Od tamtej pory, Ryu jest zdeterminowany, aby się zemścić. Kiedy dowiaduje się o wyjątkowej zdolność Hany, zaczyna wykorzystywać jej moc do zabijania przestępców. Wkrótce, przytrafia się możliwość zemsty na Baek Do-sik.
Lee Hye Won
Lee Hye Won jest byłą dziewczyną Shin Ryu.
Jung Shi Woo
Uczeń szkoły średniej, nad którym często znęcają się jego koledzy. Zadurza się w Hana, jedynej osobie, która stoi po jego stronie i traktuje jego dobrze. Próbuje powstrzymać Ryu, od wykorzystywania Hany do zabijania ludzi. Ostatecznie ten 18 letni młodzieniec ryzykuje życiem, aby ochraniać Hane.
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Ukryta Wiadomość:
Ukryta Wiadomość:
Odcinek 5
Ukryta Wiadomość:
Odcinek 6
Ukryta Wiadomość:
Odcinek 7
Ukryta Wiadomość:
Drama od 19 lat. Hasło: lulu
Proszę nie wystawiać tej dramy, na innych stronach.
Ostatnio zmieniony przez mistiq 2009-12-01, 23:00, w całości zmieniany 13 razy
Horror, uwielbiam oglądać horrory, ale lekko tylko nie tak mocny. Zobaczę czy podobam czy nie. Ale ten opis jest ciekawy. No i super aktorzy i aktorki. I arigatou za tłumaczenie. Komentuje tu jeszcze, narazie nie oglądam teraz, jak bede miala czas to pooglądam i komentuję tu. Lubię komentować^^
Wysłany: 2009-08-19, 15:05
Ach... horrorek ^^ Czekałam na to. Aż miło będzie do podusi pooglądać...
Mistiq, przyznaj się, po prostu nie mogłeś się zdecydować na jeden obrazek z odcinka, więc zrobiłeś ruchomy banerek
Ale nie powiem, jeszcze bardziej zachęcił mnie do sięgnięcia po tę dramę.
Wysłany: 2009-08-19, 16:54
Kiedy ja ostatnio horror oglądałam?! Normalnie aż miło będzie obejrzeć
Gifki są przecudne - naprawdę zachęcają do obejrzenia---> zakrwawione ubrania, wielkie oczyska, no i te dzieciaczki...
Horror, ale widzę, że wątki miłosne też będą
Ciekawi mnie jak Ryu będzie wykorzystywał Hanę do zabijania ludzi-jest psychologiem, więc pewnie jakieś psychologiczne sztuczki zastosuje... (ale jakie?)
Czcionka jest ok, fotki i kolorystyka super... Normalnie nic tylko brać się za oglądanie
Jakie moje wrażenia. Więc tak. Bardzo podobała mi się ta pierwsza scena, jak Yoon Ha Na zaczęła dusić Shin Ryu. Te jej łzy w oczach i te słowa "Zabij mnie. Mam w sobie diabła." były świetne. Taka smutna i wzruszająca scenka. A potem ciach: nagle się budzi ;D Hah xD uwielbiam takie akcje^^
Kiedy ta dziewczyna skoczyła z dachu, podobało mi się jak potem one patrzyły sobie twarzą w twarz... to było takie niesamowite ;D myślałam, że zderzą się głowami xD A kiedy ten dom płonął i te dzieci prosiły o ratunek - strasznie przykre >.<
Ten duch miał świetne usta xD A ten chłopak zamknięty w szafce, pół nagi taki biednyy^^ Cóż... pierwszy odcinek bardzo mi się spodobał. Mam nadzieje, że kolejne będą również tak pełne akcji, emocji i tego napięcia^^ aż chce się dalej oglądać ;D
A mam jeszcze pytanie. Co to leci za piosenka na koniec odcinka? Boska *_*
Ostatnio zmieniony przez Karolcia955 2009-08-19, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
horror hmm no coz 19 lat mam dawno ukonczone wiec chyba mi wolno to obejrzec..
normalnie to bym sie moze i nie zdecydowala na to ale opis tak fachowo przygotowany ze az trzeba normalnie sprawdzic co to
Wiek: 24 Dołączyła: 13 Mar 2008 Posty: 803 Skąd: Białystok/Kanagawa
Wysłany: 2009-08-19, 18:43 Re: Soul 1/10
Drama zapowiada się ciekawie, ale obawiam się, że sama nie będe w stanie jej oglądać, bo nawqet trailer mnie wystraszył XD
Co do nowego sposobu promowania, to różni się tylko ilością zdjęć nu i trailerami (czy coś ominęłam?), ale to jest dobre, bo osobiście często ściągam dramy właśnie na podstawie trailerów, więc taki sposób jest bardzo pomocny.
wow jaka drama... mrożąca krwe w żyłach ;P
po trailerze można wiele oczekiwac po całej serii xD
z chęcią oglądnę gdy znajdę czas ;P
wielkie dzięki za upload <horrorą są najlepsze!>
powodzenia w tłumaczeniu =)
wprawdzie nie jestem fanem horroru ,ale Lee Seo Jin podobał mi się w historycznych dramach Damo i Yi San
Mistiq nakręcił mnie już na IRIS a teraz namawia (udanie zresztą) na horror,ech tylko żeby doba miała więcej godzin
_________________ Oglądam:Will it snow for christmas ep14/16,Golden Bride 20/64 Mr Goodbye 4/16
Czekałam z niecierpliwością na tą dramę. I się doczekałam Ale chyba narazie poczekam ze ściąganiem. Najpierw chciałabym dokończyć to co już zaczęłam oglądać;p
Jeszcze nie oglądałam horroru, więc to dla mnie taka nowość i już nie mogę się doczekać
_________________ " ... Nawet jeśli nie możesz przewidzieć przyszłości, możesz ją stworzyć ... "
Bardzo ciekawa drama, już po pierwszym odcinku wciąga, a co będzie po obejrzeniu kolejnych już nie mogę się doczekać czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki
Wysłany: 2009-08-20, 09:45
Dobra. Wrażenia po pierwszym epku:
Jako horror to średnie. Takie moje odczucie, jakoś się w ogóle nie przestraszyła.
Zaś jako mistery... ŚWIETNE!!! Wciąga jak diabli...
Dlaczego Yoon Ha Na nie rozpoznała w Shin Ryu kolesia ze swojego snu?
A najbardziej zaintrygował mnie ten facet o nienaturalnie białych włosach co ją ścigał.
A ta skrzypaczka pewnie zaszła w ciąże z tym kolesiem. I w ogóle, to chyba ją zgwałcili.
No i mam głupie wrażenie, że Jung Shi Woo jest tym seryjnym mordercą...
Obejrzałam dziś. Podobało mi się. Biedna HaNa musiała mieć dużo koszmarów. Jej matka nie chce powiedzieć, ale powinna. Podobała mi się ta scena na początku, jak HaNa biegła. Może ten koleś to morderca. Zobaczymy. Biedna dziewczyna, która skoczyła z dachu. Może jej chłopak bił itd. Obrzydliwa scena była jak pan jadł jakieś owoce, nie mogłam patrzeć. Ta drama przypomina mi film klątwa.
Biedna dziewczyna, która skoczyła z dachu. Może jej chłopak bił itd.
Też mi się tak wydaje... choć tak jak mówiła Mafi - może została zgwałcona? >.<
Pamietam, ze był taki urywek w filmie, jak ktoś brutalnie ją trzymał, a inny robił zdjęcia...
może ten przewodniczący gryzł się o to, ze pierwszy raz był na 14 miejscu (ona miała pierwsze...) więc postanowił ją zgwałcić, zrobić fotki i zaszantażować? Bo niby po co tak dobra uczennica miałaby skakać z dachu o_0 żeby poczuć wiatr we włosach? ;P
keiko19 napisał/a:
Obrzydliwa scena była jak pan jadł jakieś owoce, nie mogłam patrzeć. Ta drama przypomina mi film klątwa.
Jezuuu^^ masz rację. Zapomniałam o tym wspomnieć... ale wiesz... to na pewno były owoce? bo nie dosyć,ze to był sam miąższ, to jeszcze ten facet wypijał tylko sok... a jak gryzł to mu tak obrzydliwie po palcach i brodzie leciało... fuu ;P
Coś mi się wydaje, ze ten przewodniczący będzie zamieszany w te morderstwa... tan jego pokój dał mi dużo do myślenia... trochę przypominał pokój Naruse w Maou
A ten jego charakterek - okropny....
Jeszcze ten cały Shin Ryu mówił w tym programie, że mordercą jest chłopak nieśmiały, miły etc... coś mi jednak nie wydaje się, zeby taki był morderca... coś za bardzo podbadł mi ten przewodniczący... i jeszcze ta sprawa z tą dziewczyną...
Do tego męczy mnie to, dlaczego Ha Na nie poznała Shin Ryu, gdy ten ją potrącił o_0
Nawet nie miała skojarzeń, że skądś się znają... ehh... dziwne... no chyba, ze po prostu zapomniała ;P
A ten blondyn też jakiś dziwny był w tym śnie... na początku gonił Ha Ne, a potem jak zobaczył, ze ten ją dusi to się wycofał... niby wiadomo, że chciał ją zabić, a jak ktoś inny ją zabijał to się wycofał... no ale coś mi się w nim nie podoba... cóz. Może mam jakieś schizy ;P też może być
Trochę więcej oczekiwałam po tym horrorze... myślałam, że taki jakiś bardziej straszny będzie ;P ja tam się duchów ani zjaw nie boje... krew mi też nie przeszkadza...
Ale to dopiero 1-szy odcinek zobacymy jak akcja się dalej rozwinie^^
Wysłany: 2009-08-20, 15:46
Horror w wykonaniu Koreańczyków? Nie mogę tego przegapić! Reszta dram poczeka XD
Obejżałam. Cały czas trzyma w napięciu i tylko czekam, aż pojawi się duch tej zmarłej dziewczyny. Ona wygląda strasznie z tą szarą skórą i przekrwionymi oczami. I jeszcze ten siny język. A ten chłopak nad którym się znęcają jest przystojny, ale jego hobby jest przerażające O_O
[ Dodano: 2009-08-20, 17:45 ]
Karolcia955 napisał/a:
Coś mi się wydaje, ze ten przewodniczący będzie zamieszany w te morderstwa... tan jego pokój dał mi dużo do myślenia... trochę przypominał pokój Naruse w Maou
A to nie był przypadkiem pokój chłopaka nad którym znęca się przewodniczący? Przecież on rozmawiał ze swoim ojcem jak zszedł ze schodów, a w tamtym pokoju z nożami włączyła się poczta głosowa i jakiś facet, kóry przedstawił się jako ojciec chłopaka, mówił, że przelał kieszonkowe na konto. Chyba przewodniczący nie ma dwóch ojców. No i tamten pokój pasował do hobby tego tchórzliwego chłopaka.
Karolcia955 napisał/a:
Do tego męczy mnie to, dlaczego Ha Na nie poznała Shin Ryu, gdy ten ją potrącił o_0
Nawet nie miała skojarzeń, że skądś się znają... ehh... dziwne... no chyba, ze po prostu zapomniała ;P
Przecież zapytała go czy się wcześniej nie spotkali. W jakiejś poźniejszej scenie też się nad tym zastanawiała.
To chyba coś pomieszałam *_* gomene...
ale cały czas wydawało mi się, że to był pokój tego przewodniczącego... no ale jeszcze to sprawdzę potem
Zapytała go?? niemożliwe... *myśli* a biedziłam się nad tym 2 godziny xD
cóż... już jestem ciekawa kolejnego odcinka choć ten horror na razie nie jest zbyt straszny, ale strasznie mnie wciągnął mistiq zapomniałam podziękować za tłumaczenie^^ jeszcze nie miałam okazji oglądać dramy, która byłaby horrorkiem
A opis dramki strasznie fajnie zrobiłeś^^ arigatou.
Pierwszy odcinek był bardzo dobry, chociaż do horroru to mu dużo brakuje, ale pomijając ten fakt, bardzo dobra drama. Może później zrobi się straszniej.
Przeważnie sny - to przyszłość, więc początek dramy, pewnie będzie na końcu, jak to bywa w koreańskich dramach.
A ten w białych włosach, nie przypomina wam kogoś?
[ Dodano: 2009-08-20, 17:45 ]
Karolcia955 napisał/a:
Hinagame napisał/a:
A to nie był przypadkiem pokój chłopaka nad którym znęca się przewodniczący?
Ah... gomene ;P to było zaraz po tym, jak ten przewodniczący rozmawiał i nie zauważyłam, że to nie on ;P ale teraz wiem już ;P
Po tym telefonie widać, że ten chłopak nad którym się znęcano nie ma wsparcia u swojej rodziny... jeśli miałby wsparcie, ojciec przecież nie dzwoniłby, że przesyła mu kieszonkowe o_0 i dziwić się, że chłopak jest taki bezbronny...
mistiq napisał/a:
A ten w białych włosach, nie przypomina wam kogoś?
wiesz co... sama nie wiem;) pewnie to będzie ten, na kim chce się zemścić ten Shin Ryu - Baek Do-sik... tak mi się wydaje...
z opisu wynika, że on wykorzysta Ha Ne do zemsty na tym gościu... więc wydaje mi się, ze to może być on... co myślicie?? a może i nie... >.<
Ostatnio zmieniony przez Karolcia955 2009-08-20, 18:33, w całości zmieniany 2 razy
Ano o tym nie pomyślałam. No faktycznie tak może być... troche by był za młody ten blondyn... ale ten facet z owocem... pasuje idealnie. Jesteś genialny
Ten blondyn bardziej mi przewodniczącego przypomina po twarzy... ale to się jeszcze zobaczy to dopiero pierwszy odcinek - jeszcze ze 100 ludzi może się przewinąć przez film ;P no... ale najbardziej twoja wersja na razie pasuje;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum